November

< Oktober | December >

SkördetidHasselnötsalven

Inomhus
Även i november kan vi skörda växter och frukter som förgyller vår smakupplevelse av maten: till exempel citrongräs, paprika, chili och rosmarin. Fundera och skriv ner vad som fungerat bra och vad som fungerat sämre i odlingen. Vilka växter är intressanta att odla upp igen? Är det dags att samla i hop en grupp för fröbytarträff måhända?

Utomhus
Grönkål, purjolök, asiatiska bladgrönsaker, morötter, malabarspenat, jordärtskocka och nyzeeländsk spenat är grönsaker som klarar av svalare temperaturer. Bland kryddväxterna finns ännu persilja, timjan, gräslök, oregano, timjan och gräslök. Den koreanska silverbusken sätter röda frön långt tidigare, men det är först nu som de börjar bli riktigt fina att äta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: